čtvrtek 11. února 2010

Cestování po severním ostrově – příjezd Míši sestry Moniky

Poslední týden práce v KeriKeri a příprava na měsíc cestování.

Už je to víc jak týden co jsme to zabalili v KeriKeri a vydali se směrem na jih. Já (Honza) jsem ještě poslední týden pracoval na roubování citrusů v garden centru a zlepšoval si tak trochu svou anglinu blábolením s kiwákama. Ostatní sem tam pracovali na Black jobech (práce na jeden den), který jim správce kempu Bryan dohodil. Takže jsem se potil několik dní ve fóliákách a třeba Pavel stěhoval dům, Míša s Domčou natírali plot nebo ještě sekali trávu a pleli. No prostě práce na pár hodin aby se zase tak moc nenudili u bazénu v lodgi. Nejlepší to měli samozřejmě holky. Ty 5 hodin natírali plůtek na zakrytí tanků na vodu každá za dostala 100 babek a pak se zbytek dne jen flákali prohlídkou takového malého Beverli hills (koupání v bazénu, popíjení pivka a tak). Výborný na tom bylo nejen to, že Honza a Pavel měl volný den pro sebe (makali v sobotu), ale hlavně že se navrátili s plnými taškami ovoce a zeleniny. On jejich zaměstnavatel Russell byl takový pohodář. V neděli jsme celý den pro změnu zase strávili po návštěvách. Míša upekla buchtu a vyrazili jsme navštívit nejdříve kolegini z práce (Debi) na jejich „farmě“. Opravdu to byla farma v uvozovkách. Spíš to byla taková pětihektarová buš, uprostřed chajda, jeden pes, jeden kůň a dva bílí králíci. S podivem jsme říkali jak se tam dá žít. Dali jsme si čaj, buchtu, Míša se podívala na koně a vyrazili jsme na další návštěvu tentokrát s bednou pivka k Russellovi. Ten má o poznání lepší domek hned u malého (cca 3m vysokého) vodopádu. Sedli jsme si nad vodopád (docela bylo málo vody) popíjeli pivko a klábosili o životě na NZ. Jeho hlavní živností je stříhání ovcí, gardening u zbohatlíků je jen jeho part job. Ukázal nám jeho motorový člun se kterým jezdí na ryby a pár fotek jak jeho vnuk chytil mečouna.

Téměř každý den najdeme něco co nám přijde na NZ trošku podivné. Tak třeba ikdyž se v průvodci dá dočíst téměř závazná pravidla chování cestovatelů vůči vodním tokům, tak Russell jako rozený kiwák nám ukázal, že ne vše co se člověk dočte se tu dodržuje. On se každý den koupe v řece pod vodopádem s šampónem v ruce :). No mohl bych tu vypsat dalších deset věcí, ale asi by to byla pro vás nuda :).

Návštěvní nedělí skončil taky náš pobit v KeriKeri. V pondělí jsme vše zabalili, nabrali vodu a zamávali deštivému počasí v Hideaway lodgi.

Do příjezdu Monči jsme měli 5 dní a tak jsme měli spoustu času procestovat západní pobřeží Northlandu. Trasu jsme si předem rozkouskovali po cca 80 až 100km denně.

… nestíhám to všechno psát tak to tu budu tak trochu kouskovat :)
Zatím páčko



Žádné komentáře:

Okomentovat