pondělí 26. října 2009

První výlet


Tak se jednoho dne (myslím si že to bylo tenhle čtvrtek) stalo, že jsme si do plánu dne napsaly mimo nakupování a lelkování i výlet po blízkém okolí. Nebyl to ledajaký výlet, ale výlet rovnou do WAR MUSEA (http://www.aucklandmuseum.com/67/donations). Budova musea se tu nazývaná dominanta Aucklandu.


 Vstupné 5 babek, což je dobrovolné avšak brané zde jako slušnost, zaručovalo, že nám neklesnul úsměv hned při placení. Třípatrová prohlídka zahrnovala něco o Maurské kultuře, něco o životu zvířat na NZ a něco o vulkanické činnosti sopek na NZ.


chatrč Maurů



kousek válečné lodě a ošklivé Máničky


Asi nejhezčí byly ty zvířátka a kostry dinosaurů, kde i Míša konečně ožila.

Kiwi

nějaká hromada kostí

přerostlé kuře

Po odchodu musea jsme nechtěli skončit výletní den tak brzy tak jsme vyrazili do centra s vidinou návštěvy nejvyšší budovy na jižní polokouli. Vždyť se tak krásně tyčila před námi a s troškou nadsázky se dalo říci, že je co by kamenem dohodil. Asi po dvou kilometrech z kopce do kopce, unavený a otrávený jsme dorazili k naší věži Sky Tower. (http://www.skycityauckland.co.nz/index.html). Honza se opět poptal pár lidí jak dovnitř, protože vstup není z ulice, ale z hotelu v 1.podzemním podlaží.

Na Sky Tower jsme mířili s informací, že do restaurace případně do patra kasina (cca 200 metrů nad zemí) se dostaneme zadarmo. Na vyhlídku je vstupné 28 NZ$. Po konzultaci s pánem co prodával lístky jsme ale zjistili, že na to abychom se tam dostali zdarma musíme jednak mít objednaný stůl a jednak musíme tam každý objednat jídlo za 30 NZ$. To nás natolik otrávilo, až jsme si řekli, že tato atrakce bude ponechána na konec našeho cestování po NZ. Naštvaný na Honzu a ještě více unavený jsme se vydali do backpackeru. Už aby bylo koupený auto a nemuseli jsme se trmácet přes kopce po svých. Přeci jenom nám ještě dělala problém únava z časového posunu.

Žádné komentáře:

Okomentovat