pátek 30. října 2009

Výlet na pláže Piha a Karekare


foto z odpočívadla


Včera jsme se vydali na nádherně písčitou pláž Piha na které jsme se dohodli den předem. Už podle fotografií jsme byly celý natěšení jaká krása na nás čeká. Náš den začal klasickým způsobem snídaně, lehčí úklid a šupy dupy na pláž. Hned v první zatáčce se stala tradičně věc blikali jsme stěrači :) poté jsme vyrazily z Aucklandu směr pláž, která byla vzdálená cca 40 km. Zhruba po 20 km přišlo velké stoupání do kopců s dosti ostrými zatáčkami a navíc zde mají dost úzké silnice. Ale stálo to za to po nějaké době jsme jeli jen zřídka osídlenými oblastmi s krásněnou krajinou. Čím více jsme se přibližovaly pláži, tím více rostlo naše očekávání a konečně po hodině jízdy se před námi otevřela přenádherný výhled na jednu z nejkrásnějších pláží na Novém Zélandu s názvem Piha. Piha je také zvláštní tím, že je zde černě zbarvený písek. Už když jsme zaparkovaly naší Mícu, tak první zdejší osazenstvo (kachny, menší ptáčkové) hned somrovaly co mohly :)


krmení dravé zvěře (z ruky)
Před námi byl menší kopeček a hned za ním byla pláž Piha s krásnou skálou uprostřed. Po překonání vyvýšení se nám v plné své kráse naskytla opravdová nádhera Piha pláže.




Míša prostě přitahuje zvířata

 Černě lesknoucí se písek, čtyř metrové vlny (vyhlášená surfařská oblast), které se rozrážely o skalnaté výběžky, prostě nádhera. Po chvilce váhání jsme se rozhodly, že i když je voda studená, tak jsme nejeli, tak daleko abychom se jenom podívali. Převlékli jsme se do plavek a hupsly do vody.


Bylo to skvělé. Pláž Piha je v našem průvodci zapsaná jako místo s nutností navštívit během pobytu v oblasti Aucklandu. Možná ještě lepší než koupání ve vlnách byl piknik na parkovišti u auta s výhledem na pláž a otevření jednoho s našich prvních pivek. Voda sice byla dobrá, ale na pivko to nemá :)




boj o jídlo
Pavel jako střízlivý řidič sedl za volant a odvezl nás cca 5km na vedlejší pláž Karekare, kde se tak trošku oslavovaly Míši narozeniny otevřením šampaňského.










Tady se prý konají v létě závody koní na pláži. My jsme viděli pouze pár koní na vyjížďce.





zase odpočíváme v našem prázdném autě


zápas ve volném stylu
 Po příjezdu zpátky do města jsme prvně změřili spotřebu našeho stroje. Číselník se zastavil na čísle 13 litrů, což nás docela zarazilo, i když při cesta se dala přirovnat k jízdě po městě.

Žádné komentáře:

Okomentovat